søndag den 11. marts 2012

Google docsJeg har brugt google docs i tysk i 1g og 2g dels ifm. personkarakteristik, som første umiddelbare evaluering af en film samt som aflevering af personlig opgave.

Positivt: Det fungerer godt, når jeg har noteret grupperne eller navnene inden eleverne går i gang, så de ikke skriver oven i hinanden.
Positivt er også at dokumentet ligger offentligt, så eleverne kan trække det ned til egne noter og benytte det ifm. eksaminer og lign. samt at de bliver inspireret af hinanden undervejs.
Positivt: God afveksling af undervisningsformen.

Negativt: nogle elever klager over at andre skriver/retter/pjatter i deres tekst.
Negativt: Jeg kan ikke finde ud af at se, hvem der har skrevet.

Problem: nogle elever kan ikke huske deres skole google-konto

Etisk dilemma: hvordan sletter man sin søgehistorie, når nu google har ændret sin anonymitetspolitik/måden hvorpå de viser søge-resultater ift. min søge-historik???


TIPS: til sproglærere fungerer flashcards godt til øvelse af nye gloser og lign. Stor motivation fra elevernes side, og hurtigt at oprette kort for læreren.

Venlig hilsen
Maria

1 kommentar:

  1. Super at du har haft positive erfaringer med Google Docs. At nogen elever skriver/pjatter er desværre noget der sker hver gang de får lidt frihed - det går som regel hurtigt over da de andre elever også synes det er belastende. Det er dog muligt at genskabe en tidligere version hvis det bliver lidt for rodet.
    Vedr. det etiske dilemma: google.com/history giver dig overblik over din historik og det er også her du kan logge ind og slette den.

    SvarSlet